Joi,
2018-11-15, 9:45 AM

Iasi - Orasul Tau online
Acasa | Registration | Login Welcome Vizitator | RSS
Meniu
Cauta in Iasi
Categorii
Evenimente [8]
Social [2]
Expres [4]
Economic Local [2]
Stiri din trafic [0]
Reclama
Sondaj
Sunteti multumiti de serviciile RATP?
Total răspunsuri: 35
Statistica web
http://www.topsiteuri.ro/statistici/19200.html Cel mai cuprinzator director romanesc LinkPro - Director Web  indexsite Director web Portal Iasi, orasul tau online Top66 Statistici Iasi Romania Orasul tau online Top66 Statistici
Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Main » Articles » Iaşi » Economic Local

Pensionarii, omorati pentru un sac cu bani

Pensionarii, omorati pentru un sac cu bani

 

• Diminuarea pensiilor cu 15 la suta va taia in carne vie in randul pensionarilor ieseni • Iesenii care primesc pensii de urmas, pensii minime social garantate, dar si cei care ridica lunar indemnizatia pentru veterani vor fi nevoiti sa faca reduceri drastice de buget • Pentru un sac cu bani, nu ar fi de mirare ca in cel mai scurt timp, cimitirele iesene sa devina neincapatoare: supusi unei asemenea masuri, multi pensionari isi vor incheia socotelile cu viata • In acest mod, Guvernul Boc va face economii suplimentare la buget, nemaifiind nevoie sa achite pensiile celor decedati

Diminuarea pensiilor cu 15 la suta, masura prevazuta in pachetul de legi anticriza anuntate de catre guvernanti, va taia in carne vie in randul pensionarilor ieseni. Conform datelor prezentate de catre reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Iasi, diminuarea pensiilor va insemna o economie de circa 17 milioane lei, echivalentul a 4,2 milioane euro, bani care vor ramane la bugetul statului. Culmea este ca economia facuta la bugetul statului nu va acoperi nici pe departe valoarea deficitului provocat de pensii, nici macar la nivelul judetului Iasi. Asta in conditiile, in care, de exemplu, in primele luni ale acestui an, in buzunarele pensionarilor ieseni au intrat vreo 103 milioane lei, in timp ce incasarile stranse de la contribuabilii ieseni au fost de doar 60 milioane lei, ajungandu-se la un deficit de 43 milioane lei pe luna. Desi masura de reducere va afecta toti pensionarii, o parte dintre acestia vor resimti din plin efectele anticriza. Astfel, iesenii care primesc pensii de urmas, pensii minime social garantate, dar si cei care ridica lunar indemnizatia pentru veterani vor fi nevoiti sa faca reduceri drastice de buget. In conditiile in care pensiile vor fi reduse de la 1 iunie, o pensie medie de urmas la stat, in valoare de 342 lei, va fi redusa cu 51 de lei. Adica 16 mii de pensionari ieseni vor ridica, incepand din prima luna a verii, doar 291 lei, echivalentul a nu mai putin de 72 euro. Mai grava este situatia iesenilor care se incadreaza in categoria de beneficiar al unei pensiei de urmas din agricultura, in valoare de 135 lei. Aici reducerea va fi de 20 lei. Cel mai mult vor resimti reducerea pensionarii care intra intr-o categorie fericita, respectiv cei care ridicau lunar pana in prezent pensii de peste o mie lei. In baza de date a CJP Iasi sunt inregistrate aproape 300 de astfel de cazuri. Acestia vor fi nevoiti sa renunte lunar la minim 150 lei, in functie de valoarea fiecarei pensii de urmas in parte.
Pentru un sac cu bani, nu ar fi de mirare ca in cel mai scurt timp, cimitirele iesene sa devina neincapatoare: supusi unei asemenea masuri, multi pensionari isi vor incheia socotelile cu viata. In acest mod, Guvernul Boc va face economii suplimentare la buget, nemaifiind nevoie sa achite pensiile celor decedati.

Chinuiti de guvernanti

Pe lista pensionarilor care vor ramane cu buzunarele goale de pe urma intentiei guvernantilor de a face economie se afla si veteranii ieseni. Indemnizatiile primite de acestia, si asa aflate la un nivel aproape de subzistenta, se vor diminua cu cativa zeci de lei. Cei 15 la suta inseamna pentru 3.800 de pensionari ieseni reducerea indemnizatiei minime de la 92 lei la doar 78 lei. O alta categorie care va fi afectata de reducerea de 15 la suta este cea a pensiilor minime. In urma diminuarii pensiilor, cei 30 mii de beneficiari vor primi o pensie redusa, in valoare de 297,5 lei. Nivelul pensiei minime care va fi acordata incepand cu luna iunie, de aproape 300 lei, este acelasi cu cel din anul 2009. La polul opus se afla si 11 cazuri cu o pensie de peste patru mii lei. Pentru acestia, guvernul Romaniei va reduce pensiile cu 600, respectiv 715 lei.
Category: Economic Local | Added by: marius (2010-05-20)
Views: 315 | Tags: omorati pentru un sac cu bani, Pensionarii | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login
Autentificare:
Parola:
Vremea
Bancul zilei
Trei inşi, beţi turtă, merg în patru labe, unul după altul, pe calea ferată.
- Nu se mai termină odată scara asta? se plînge cel din coadă.
- Măcar are balustradă, oftează al doilea.
- Ura! băieţi, vine liftul, strigă cel din faţă.

Clipul Zilei
Site friends
Avertizari
Site-ul www.iniasi.tk este inca in faza de teste. Asta inseamna ca mai pot aparea probleme, buguri, erori. In caz ca observati probleme pe site va rugam sa ne anuntati pentru a le putea remedia. Nu uitati sa includeti si url-ul paginii pe care ati descoperit problema.
  • Raporteaza o problema

  • Creat de vendor.tk team © 2018
    Creatorul de site-uriuCoz